Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν την κωμική όπερα του Γκαετάνο Ντονιτσέτι...

oi mathites mas parakoloythisantin tin komiki opera tou gaetano donitseti

 

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, μαθητές του Γυμνασίου της Νέας Αλικαρνασσού με συνοδούς τις καθηγήτριες Παπαϊωάννου Διονυσία και Μετοχιανάκη Χριστίνα, παρακολούθησαν την κωμική όπερα του Γκαετάνο Ντονιτσέτι, «Το Ελιξίριο του Έρωτα».

 

 

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου σε συμπαραγωγή με το Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης παρουσίασαν την κωμική όπερα Γκαετάνο Ντονιτσέτι με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου σε μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του Στέφανου Κορωναίου. Το Ελιξίριο του έρωτα που ανέβηκε για πρώτη φορά το 1832 στο θέατρο Κανομπιάνα του Μιλάνου, θεωρείται ένα αριστούργημα στην κατηγορία του κωμικού μελοδράματος. Ο Ντονιτσέτι συνέθεσε την όπερα σε δύο πράξεις, πάνω σε λιμπρέτο του Φελίτσε Ρομάνι, βασισμένο στο έργο "Το Φίλτρο του ΕυγένιουΣκριμπ". Το αρχικό κείμενο είναι του Ιταλού Σίλβιο Μαλαπέρτα.

 

Μετά το πέρας της παράστασης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα παρασκήνια της παράστασης στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και να γνωρίσουν πόσα διαφορετικά επαγγέλματα χρειάζεται να συνεργαστούν, από τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται στη σκηνή μέχρι τους ανθρώπους που εργάζονται πίσω από τις σκηνές για την ομαλή λειτουργία της παραγωγής.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς την οδηγό σκηνής Στράνη Ντίνα και τον τεχνικό Κίτρινο Κίμωνα για την ξενάγηση, καθώς καιτο μαέστρο Μύρωνα Μιχαηλίδη και τον πρόεδρο της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Νίκο Μαλλιάρα για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν με τους μαθητές μας.

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος