Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

κ.λ.π.

ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ

KarateΤο καράτε ιδρύθηκε στην Οκινάβα της Ιαπωνίας. Ο Funakoshi θεωρείται ''ο πατέρας του Ιαπωνικού Καράτε '', αφού είναι ο ιδρυτής του. Η ημέρα καράτε είναι η 25η Οκτωβρίου.
Το καράτε το χρησιμοποιούν πολλοί για αυτοάμυνα και για άσκηση. Τα μοντέρνα στυλ καράτε στην Ιαπωνία είναι :
1. Shito-Ryu
2. Shotokai
3. Shukokai
4. Shotokai
5. Shidokan
6. Shotokan
SHOTOKAN

To shotokan είναι το πιο διαδεδομένο σύστημα στο Karate -do. Τα χαρακτηριστικά του είναι η βαθιά και η σταθερή του στάση που δίνει ευστάθεια και δυναμισμό στις κινήσεις. Μια τεχνική είναι επιθετική και αμυντική. Ο Funakoshi είχε πνευματικούς στόχους, μάλιστα κάποιοι από αυτούς ήταν η εκπαίδευση πνεύματος, χαρακτήρα και εσωτερικού κόσμου. Το καράτε έχει το kumite τα kata και τις κύριες τεχνικές.

Περισσότερα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Pagosmia mera kata tou ratsismouΗ Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

 


«Ο ρατσισμός είναι μια κηλίδα στο πρόσωπο της ανθρωπότητας, που αμαυρώνει πρακτικά κάθε χώρα του κόσμου. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν ενεργά τον ρατσισμό και να διασφαλίσουν ότι η δικαιοσύνη απονέμεται με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους» δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.

Περισσότερα...

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος