Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Επισκέψεις

Φωτογραφικός περίπατος τής ομάδας.

fotografikos peripatos tis omadas
Η ομάδα μαθητών που συμμετέχει στο πολιτιστικό πρόγραμμα "Η αποτύπωση τού πολιτιστικού περιβάλλοντος μέσα από την τέχνη τής φωτογραφίας" επισκέφθηκε την Δευτέρα 3/2/2020 την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης (ΕΦΕΚ) με την συνοδεία τών υπευθύνων καθηγητριών τού προγράμματος: Έλενα Ηλιοπούλου ΠΕ 79.01, Ειρήνη Γιγουρτάκη ΠΕ 02 και Νεκταριελένα Φουλέ ΠΕ 02 ΕΑΕ.

 

 

Την ομάδα υποδέχθηκε ο κ. Κωστής Δαλαβέρος, μέλος τού Δ.Σ. τής ΕΦΕΚ, ο οποίος μετά την εγκάρδια υποδοχή του, μίλησε στα παιδιά για την τέχνη τής φωτογραφίας και μάς ξενάγησε στην έκθεση τής ΕΦΕΚ. Κατόπιν περιηγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο τού Ηρακλείου πραγματοποιώντας ασκήσεις φωτογράφισης στην Ενετική Λότζια, στον Ι. Ν. Αγίου Τίτου, στο Ενετικό Λιμάνι και στην Κρήνη Μοροζίνι. Τα παιδιά φωτογράφισαν λήψεις που θα μελετηθούν στις επόμενες εθελοντικές τους συναντήσεις.

Περισσότερα...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ekpaideutiki ekdromi1Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, μαθητές του σχολείου μας, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο «Διαδρομές μέσα από το ιστορικό καλλιτεχνικό, κοινωνικό περιβάλλον του μεγάλου δημιουργού Δομήνικου Θεοτοκόπουλου», μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες, επισκέφτηκαν τη Βικελαία Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» και το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου.
Στη Βικελαία Βιβλιοθήκη ενημερώθηκαν σχετικά με την ιστορία της από τον κ. Σάββα Δημήτριο και ξεναγήθηκαν στους χώρους της στο ανακαινισμένο κτίριο «Αχτάρικα» από τον κ. Γρατσέα Στέφανο. Μέσα από ειδικά διαμορφωμένη τζαμαρία στο πάτωμα και σε τοίχο της βιβλιοθήκης παρατήρησαν μέρος του βενετσιάνικου υδραγωγείου και του αραβικού τείχους της πόλης. Κατόπιν επισκέφτηκαν την αίθουσα που φυλάσσονται τα αρχεία του Ηρακλείου όπου περιεργάστηκαν χειρόγραφα του τούρκικου αρχείου στην παλιά αραβική γραφή. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προξένησε έγγραφο του αποκτημένου σε μικροφίλμ βενετσιάνικου αρχείου που περιείχε το όνομα «Θεοτοκόπουλος».

Περισσότερα...

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος