Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Επισκέψεις

Η επίσκεψη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ηράκλειο...

 

Την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε την Ολυμπιακή Φλόγα, σύμβολο ελπίδας, αθλητικής αριστείας και ενότητας, καθώς διέσχιζε τους δρόμους της πόλης μας. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν αυτό το ξεχωριστό γεγονός και να νιώσουν τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία που φέρνει μαζί της η Φλόγα.

 


Η επίσκεψη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ηράκλειο αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδανικού και να αγγίξουν ένα κομμάτι της Ολυμπιακής Ιστορίας. Μέσα από την δραστηριότητα αυτή, κάποιες ώρες μαθημάτων ίσως να χάθηκαν, αλλά πολύτιμες εμπειρίες και συναισθήματα χαράχτηκαν στις μνήμες των παιδιών.

Περισσότερα...

Επίσκεψη των μαθητών μας στο ενυδρείο Κρήτης Cretaquarium

episkepsi ton mathiton mas sto enydreio kritis cretaquarium

Στις 26/3 και 3/4 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικη επίσκεψη των μαθητών μας στο ενυδρείο Κρήτης Cretaquarium. Μαθητές της Α και Γ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Συγκριτική εξέλιξη, όπου μελέτησαν την εξελιξη των υδροβιων οργανισμών, κάνοντας ανατομία σε χαρακτηριστικους αντιπροσώπους με την υποστηριξη της θαλασσιας βιολογου Αντωνιάδη Δανάη.

 


Τα παιδιά ανταποκριθηκαν με πολυ ενδιαφέρον στις ανάγκες του προγράμματος και έμαθαν πολλά για την μορφολογία, την ανατομία και την συμπεριφορά των υδροβιων οργανισμών. Διατύπωσαν πολλές ερωτήσεις και ήρθαν σε ουσιαστική επαφή με το αντικείμενο της Βιολογίας.

Περισσότερα...

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος