Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Δραστηριότητες μαθητών

Βράβευση στο διαγωνισμό διηγήματος από τη "Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος"

 

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, στη Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στη Σητεία, έγινε η βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στο 2ο Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποιήματος και Διηγήματος "Βιτσέντζος Κορνάρος". Ανάμεσα στους βραβευθέντες και η μαθήτρια της Α' τάξης του σχολείου μας ΒΛΑΧΟΥ ΕΛΕΝΗ η οποία παρέλαβε τον 3ο Έπαινο στην κατηγορία διηγήματος. Πολλά συγχαρητήρια στην Ελένη και στην καθηγήτριά της κα Πετσίτη Νίκη, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Συγχαρητήρια επίσης στους ανθρώπους της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος για την άριστη οργάνωση, τη θερμή υποδοχή και την εμπειρία που πρόσφεραν στους βραβευθέντες μαθητές κατά το διήμερο της εκδήλωσης.  

  

Η όπερα διαδραστικά στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

i opera diadrastika sto gymnasio neas alikarnassoy

Την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 το Γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού συμμετείχε στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία»που πραγματοποιήθηκεστο πλαίσιο των εκπαιδευτικών – κοινωνικών δράσεων της ΕΛΣ.

 

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή και στους κοινωνικούς προβληματισμούς των εφήβων, είχε στόχο την εξοικείωση των εφήβων στην τέχνη του λυρικού θεάτρου.

 

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος