Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Ανακοινώσεις

Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό έναντι της ιλαράς

systaseis tis ethnikis epitropis emvoliasmon gia ton emvoliasmo enanti tis ilaras

Το Δεκέμβριο του 2023, το Ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων ιλαράς σε χώρες του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΠΟΥ, ακόμη και σε αυτές που είχαν δηλώσει εξάλειψη της ιλαράς ως ενδημικής νόσου.

 

Συγκεκριμένα, κατά τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2023 αναφέρθηκαν περισσότερα από 30.000 κρούσματα ιλαράς σε 40 από τα 53 κράτη μέλη, εκ των οποίων 2 στα 5 ήταν παιδιά ηλικίας 1-4 ετών και 1 στα 5 ενήλικες 20 ετών και μεγαλύτεροι...

 

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο έγγραφο:

Διάκριση μαθητών μας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης

diakrisi mathiton mas sto panellinio protathlima kolymvisis

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει τους μαθητές του που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης (11/02/2024) στην Αθήνα.

 

Συγκεκριμένα συγχαίρει θερμά:

  • Τον Θανάση Βασιλάκη, που ήρθε πρώτος στην κατηγορία παμπαίδων στα 1500μ. ελεύθερο και δεύτερος στα 4x200 ελεύθερο (σκυταλοδρομία), και
  • Την Ελένη Καδιανάκη, που ήρθε δεύτερη στα 200μ., τρίτη στα 50μ. ελεύθερο, τέταρτη στα 100μ. και τρίτη στα 4x200μ ελεύθερο (σκυταλοδρομία).

Μπράβο παιδιά, πάντα επιτυχίες! Είμαστε περήφανοι για εσάς, όπως και οι γονείς σας...

Εγγραμματισμός στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων

eggrammatismos stin psyxiki ygeia paidion kai efivonΟι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν την επιμόρφωσή τους στο πρόγραμμα «Εγγραμματισμός στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων».

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών παρέχοντας επιμορφώσεις και πρακτικά εργαλεία για την αναγνώριση και αντιμετώπιση των δυσκολιών ψυχικής υγείας και των περιστατικών /ανησυχιών παιδικής προστασίας που δύνανται να προκύψουν στο σχολικό περιβάλλον.

 

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και προσαρμόστηκε στις ανάγκες και προτεραιότητες των εκπαιδευτικών, όπως αυτές αναδείχθηκαν μέσα από την έρευνα της Πρωτοβουλίας για στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων.(CAMHI - https://camhi.gr/el/).

 

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του προγράμματος , τον κ. Σαμιωτάκη Γιώργο Παιδοψυχίατρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και την κα Μποτζάκη Άννα, Ψυχολόγο.

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος