Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Εκπαίδευση

Γιατί ο Στιβ Τζομπς, δεν άφηνε τα παιδιά του να έχουν iPhone και iPad;

giati o stiv tzomps den afine ta paidia tou na exoun iphone kai ipad
Ο ίδιος έπειθε εκατομμύρια αγοραστές να αποκτήσουν τα τελευταία τεχνολογικά θαύματα της Apple αλλά έβαζε περιορισμούς στο ίδιο του το σπίτι. Ο «ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής», όπως τον ονόμασαν, Στιβ Τζομπς ανησυχούσε για την επίδραση που είχε η τεχνολογία στα παιδιά.

 

Ο ιδρυτής της Apple ενώ έπειθε εκατομμύρια άτομα ότι τα gadgets της εταιρείας ήταν τα απόλυτα must-buy, μετατρέποντας την εταιρεία σε μια παγκόσμια δύναμη, απέτρεπε τα δικά του παιδιά από τη χρήση iPads και περιόριζε τη πρόσβασή τους στο Διαδίκτυο.

 

Την συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Νικ Μπίλτον με δημοσίευμα του στην αμερικανική εφημερίδα «New York Times». Ο δημοσιογράφος είχε ρωτήσει σε συνέντευξή του, το 2010, τον Τζομπς αν άρεσαν στα παιδιά του τα iPad και ο Τζομπς είχε απαντήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει. Βάζουμε όρια στη χρήση της τεχνολογίας μέσα στο σπίτι...». Τα τέσσερα παιδιά του Τζομπς είναι σήμερα ηλικίας 36, 24, 19 και 16.

Περισσότερα...

20 Κανόνες που θα πρέπει να γνωρίζουμε

Το παιδίΠαρακάτω, έχουμε καταγράψει τους 20 κανόνες που καλό θα είναι όχι μόνο να γνωρίζουμε αλλά και να εφαρμόζουμε στη ζωή μας.

 

1. Συμπεριφέρομαι στους άλλους με τον τρόπο που θα ήθελα να μου συμπεριφέρονται. Αν θέλω οι άνθρωποι να είναι ευγενικοί μαζί μου, μαθαίνω να είμαι ευγενικός. Αν μ΄ αρέσει να με ενθαρρύνουν, μαθαίνω να ενθαρρύνω κι εγώ.

 

2. Γελάω με τις γκάφες και τις αστείες καταστάσεις, χωρίς ποτέ να γελάω εις βάρος κάποιου παιδιού. Η αξιοπρέπεια είναι πάνω απ΄ όλα.

 

3. Το κουτσομπολιό είναι ανόητο και ανώφελο. Όταν κάποιος δεν είναι μπροστά, θα πω γι' αυτόν μόνο κάτι καλό.

 

4. Όταν νιώθω θλίψη, μπορώ να κάνω κάτι για να νιώσω καλύτερα. Στρέφομαι σε μια δημιουργική απασχόληση, πάω για τρέξιμο, μιλάω με τους γονείς μου, γράφω τις σκέψεις μου, απαριθμώ τις όμορφες στιγμές και καταστάσεις που έχω στη ζωή μου.

 

5. Στο παιχνίδι ακολουθώ τους κανόνες και παίζω έντιμα. Αποδέχομαι την ήττα, χαίρομαι με τη νίκη, γνωρίζοντας πως και οι δυο καταστάσεις είναι φυσιολογικές.

 

6. Δεν είμαι μόνο ό,τι φαίνεται εξωτερικά. Η εμφάνιση είναι μόνο μια πτυχή αυτού που είμαι. Ο,τι σκέφτομαι και νιώθω είναι ακόμα πιο σημαντικό. Οταν είμαι μέσα μου καλά, δείχνω καλά κι "απ΄ έξω".

Περισσότερα...

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος