Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Υγεία - Ψυχολογία

Η Σωστή Διατροφή

H sosti diatrofiΤι σημαίνει διατροφή ? Πως θα χάσουμε τα παραπάνω μας κιλά ? Πως θα ξέρουμε ότι είναι φυσιολογικά τα κιλά μας ? Τα οφέλη της σωστή διατροφής ? Γιατί οι αθλητές και οι πρωταθλητές προσέχουν τι τρώνε ?
Ποιες ομάδες τροφίμων είναι ωφέλιμες και πρέπει να τρώμε ?

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά...
Τι σημαίνει διατροφή ??
Διατροφή (δια + τροφή) νομίζουμε όλοι ότι είναι η δίαιτα αλλά στην ουσία είναι το σύνολο της κατάποσης τροφίμων ή ροφημάτων που επιλέγουμε για την διατήρηση του ανθρωπίνου σώματος.

Πως θα ξέρουμε ότι είναι φυσιολογικά τα κιλά μας ?
Λοιπόν, μπορεί να είναι υπερβολικά εμφανές. Και αν δεν είναι εμφανές ? Μπορούμε να το δούμε με άλλον τρόπο. Βάζουμε το ύψος μας και μειώνουμε κατά 110μοναδες οι γυναίκες και 100μοναδες οι άντρες. Π.χ. αν είμαστε 1,60 τα μετατρέπουμε σε εκατοστά δηλ. 160-110=50kg.

Περισσότερα...

ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 Kinitika provlimataΜεγάλο ποσοστό των ανθρώπων της κοινωνίας μας έχει κινητικά προβλήματα ή έχει γεννηθεί με αναπηρία.
Η αναπηρία μπορεί να ξεπεραστεί με εγχειρήσεις εκτός από μερικές περιπτώσεις που απλά το άτομο έχει γεννηθεί έτσι.Τα άτομα αυτά δεν πρέπει να νιώθουν κατώτερα και αδικημένα από την ζωή . Πρέπει να τους κάνουμε να νιώθουν ίσοι με την υπόλοιπη κοινωνία μας δίχως διακρίσεις. Δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι φέρονται ρατσιστικά προς τα άτομα με αναπηρίες σχολιάζοντάς τα αρνητικά και κάνοντάς τα να αισθάνονται άσχημα ή ακόμα προκαλώντας τους και ψυχικά τραύματα.
Είναι ανάγκη να αγαπάμε και να σεβόμαστε τους ανθρώπους αυτούς.

Τα οφέλη του αθλητισμού

Ta ofeli tou athlitismouΗ φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική τόσο για την ψυχική όσο και για την σωματική υγεία ενός ανθρώπου. Συγκεκριμένα, τα παιδιά έχουν ανάγκη να παίζουν, να τρέχουν και να εκτονώνουν την ενέργεια τους. Ο αθλητισμός, περισσότερο από κάθε άλλη δραστηριότητα,βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση του παιδιού. Οι γονείς, προτιμούν να εντάσσουν το παιδί τους, από μικρή ηλικία σε κάποιο άθλημα και αυτό γιατί με αυτό τον τρόπο του δίνουν τη δυνατότητα να διαπρέψει. Αλλά πρέπει να αθλήσε ; Και τι θα κερδίζεις αν αθλήσε ;
Ο αθλητισμός βοηθά τα παιδιά στην κοινωνική ζωή τους. Επιπλέον, έχει κάποια συγκεκριμένα οφέλη τα οποία είναι τα εξής :
1. Γυμνάζει το σώμα.
2. Δίνει κάποιες γνώσεις π.χ. το καράτε σου μαθαίνει την άμυνα.

Περισσότερα...

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος