Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Ένα γράμμα που... αξίζει να διαβάσεις!!

 

Στις δύσκολες στιγμές, αγαπητοί μας μαθητές και γονείς, έχουμε τόσο πολύ ανάγκη την αγάπη και το ενδιαφέρον των συνανθρώπων μας. Έτσι, μια μικρή αλλά ταυτόχρονα αξιέπαινη ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΡΑΣΗ του σχολείου μας προς τα παιδάκια στην Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, μεταμορφώθηκε στα μικρά προσωπάκια τους σε μία μεγάλη αγκαλιά.

 

Διαβάστε όσα μας γράφει στην επιστολή της, η Προϊσταμένη της Κλινικής κ. Ε. Φουντουλάκη.

 

 

«ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» Τρίτη 12 Μαΐου 2022

 

Αγαπημένα μου παιδιά και αξιότιμοι καθηγητές , σας καλημερίζω…

 

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την όμορφη σκέψη σας, το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που δείξατε προς τα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική μας. Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά να γνωρίζουν πως δεν είναι μόνα τους στον μεγάλο αγώνα που δίνουν αυτή τη στιγμή για την ίδια τους τη ζωή. Έχουν συμπαραστάτες στη μάχη με το θεριό ανθρώπους , όπως εσείς, που τα σκέφτονται.

 

Ξέρετε παιδιά μου, στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε η ίδια η ζωή. Τίποτα δεν θα σας χαριστεί. Θα πρέπει να παλέψετε με όλες σας τις δυνάμεις για να πετύχετε τους στόχους και τα όνειρά σας.

 

Σκεφτείτε λοιπόν πόσο τραγικό είναι τη στιγμή που ανοίγετε τα φτερά σας να γνωρίσετε τον κόσμο, να κάνετε όνειρα για τη ζωή που είναι μπροστά σας, να βγείτε με φίλους, να φλερτάρετε, να μάθετε νέα πράγματα, να κάνετε εκδρομές ,ταξίδια , όλα αυτά να ανατρέπονται, να ματαιώνονται, να αλλάζει άρδην η ζωή όπως την ξέρατε ως τώρα και η δική σας και της οικογένειά σας.

 

Έτσι λοιπόν τα παιδιά μας στην πιο τρυφερή τους ηλικία καλούνται να δώσουν την μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους, καθηλωμένα για μήνες ή για χρόνια σε ένα νοσοκομείο. Ο δρόμος μπροστά τους ανηφορικός αλλά, πιστέψτε με, με την βοήθεια όλων μας, βγαίνουν νικητές!

 

Είναι σημαντικό να μάθετε να ξεχωρίζετε ποια είναι τα σημαντικά και τα ουσιώδη πράγματα στη ζωή, ποια έχουν την μεγαλύτερη αξία. Με καθοδηγητές τους γονείς και τους καθηγητές σας είμαι σίγουρη ότι θα το πετύχετε. Αυτά τα πράγματα δεν είναι υλικά αλλά είναι η Υγεία, η Αγάπη, η ενσυναίσθηση, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, η βοήθεια σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, ο εθελοντισμός.

 

Εσείς έχετε κάνει μια καλή αρχή. Συνεχίστε έτσι και θα δείτε πόση αγάπη θα πλημμυρίσει τις ψυχές σας και πόσο γεμάτοι θα νοιώθετε...

 

Μεγαλώνοντας γίνετε εθελοντές αιμοδότες, δότες μυελού των οστών, δωρητές οργάνων! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δεν κοστίζει τίποτα στον δότη αλλά χαρίζει τη ΖΩΗ στον δέκτη.

 

Να θυμάστε, τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή!

 

Σας εύχομαι καλή πρόοδο, να έχετε μία όμορφη ζωή ανέφελη αλλά και αν έρθουν δυσκολίες με αγάπη πάντα να τις ξεπερνάτε. Τα καλύτερα είναι μπροστά σας!!

 

Καλή δύναμη αγαπητοί μου Καθηγητές, δύσκολη η αποστολή σας,


Με εκτίμηση
Φουντουλάκη Εύα
Προισταμένη κλινικής Αιματολογίας / Ογκολογίας παιδιών και εφήβων Κρήτης ΠΑΓΝΗ

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος