Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Διαδικτυακή δράση ενημέρωσης "Μαθαίνουμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο"

 

Μαθαίνουμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, παίζοντας. – 4ο Δημοτικό Σχολείο  Ξάνθης

 

Στα πλαίσια της πανδημίας η χρήση του διαδικτύου έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Οι διαδικτυακές  συνήθειες των παιδιών  επικεντρώνονται στα διαδικτυακά παιχνίδια και τη χρήση κοινωνικών δικτύων. Το σχολείο μας, στην προσπάθειά του να υπάρξει μια στοχευμένη και  αποτελεσματική ενημέρωση στους μαθητές της Α τάξης, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 17/12/2021 από τις 12:00 έως τις 14:00, σε συνεργασία με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, διαδικτυακή ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου και τους τρόπους αποφυγής τους.

Η κα  Όλγα Γαλάνη, Αστυνόμος Β' Ειδικών Καθηκόντων Πληροφορικής, του Τμήματος Καινοτόμων Δράσεων και Στρατηγικής, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφέρθηκε, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, στους κινδύνους της χρήσης κοινωνικών δικτύων / διαδικτυακών παιχνιδιών, στον διαδικτυακό εκφοβισμό, στην αυξανόμενη εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο με θύματα τα παιδιά, στα προβλήματα εθισμού και σε  άλλες ευαίσθητες παραμέτρους της χρήσης του διαδικτύου.
Οι μαθητές της Α Γυμνασίου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση και  διατύπωσαν κρίσιμες ερωτήσεις, γεγονός που καταδεικνύει ότι τους απασχολεί ιδιαιτέρως το θέμα αυτό. Όλοι οι εμπλεκόμενοι καθηγητές και η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστούμε θερμά τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις πολύτιμες πληροφορίες, αλλά και όλους τους μαθητές μας της Α Γυμνασίου για την άψογη στάση τους κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της δράσης αυτής.

 

Παραθέτουμε ενδεικτικά  videos, από το κανάλι της ελληνικής αστυνομίας, για περαιτέρω ενημέρωση γονέων και υπόλοιπων μελών της οικογένειας, με την ευχή η χρήση του διαδικτύου να γίνεται με τον πλέον ασφαλή τρόπο από τους μαθητές μας. Γι' αυτό χρειάζεται όλοι μας, γονείς, εκπαιδευτικοί και αρμόδιοι φορείς να συνεργαστούμε από κοινού στην ευαισθητοποίηση των παιδιών μας για το διαδίκτυο.

 

https://youtube.com/channel/UCSECtiscTH8tkxzBzX8gVcQ

 

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος